Behov hos introverta barn

Introverta och högkänsliga barn behöver bemötas empatiskt för att må bra, och har även andra behov som måste tillgodoses. Med en vänlig och trygg omgivning kan det introverta barnet blomstra och ge uttryck för de starka sidor som högkänsligheten för med sig. Ett högkänsligt barn upplevs ofta som blygt av omgivningen, men i själva verket väljer barnet var hen lägger sin sociala energi för att må så bra som möjligt.

Att ha rätt klädstil är viktigt för många barn, vilket innebär att det som förälder är nödvändigt att hitta butiker med ett bra utbud. Hos Kids Brand Store går det att välja bland ett stort sortiment av barnkläder, som jackor, hoodies och t-shirts. Det högkänsliga barnet kan ha särskilda krav på att kläderna måste vara mjuka och inte irritera huden, så att barnet mår så bra som möjligt i vardagen. Då är det bra att välja barnkläder som är framställda av mjuka och hållbara material.

Social och empatisk personlighetstyp

Forskningen har kunnat belägga att cirka var tredje person i befolkningen är introvert, men samhället prioriterar i första hand en extrovert personlighetstyp. Detta gäller även skolan där många introverta barn får höra att de är för tysta och lågmälda, att de behöver prata mer på lektionerna och på andra sätt gå utanför sin bekvämlighetszon. Men ett introvert barn behöver lugn och ro för att inte må dåligt psykiskt, då introverta personer dessutom ofta är högkänsliga.

Högkänsliga barn har ett mer känsligt nervsystem och tar in andra människors känslor mer. Denna förhöjda empatiska förmåga kan vara en fördel för barnet som lättare kan förstå och behålla sina vänner. Det är viktigt att introverta barn inte blir överstimulerade, därför bör de inte utsättas för många krav på samma gång. Istället för att boka in många fritidsaktiviteter kan det vara bra att möta barnets behov genom att spendera mer tid tillsammans i familjen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *