Säkra arbetsmiljön för ditt hybridkontor

Alla människor är olika gällande vad vi trivs med, hur sociala vi är och vad vi får energi av. Ofta pratar man om introverta och extroverta människor. Om du är introvert känner du kanske igen dig i att du trivs med att vara ensam oftare än andra, och att en festkväll eller en heldag på kontoret med massor av kontakt med kollegor gör dig trött. Extroverta, eller utåtriktade människor, blir också trötta av mycket jobb men får ofta energi av att umgås i sociala sammanhang.

Jobba hemifrån men tänk på arbetsmiljön

Är du introvert trivs du troligen med att arbeta hemifrån i lugn, ro och tystnad. Viktigt är dock att du tänker på din arbetsmiljö. En viktig mätning i ditt hem är radon, en gas som kan finnas i byggmaterial och är skadlig för hälsan. Det kan du få hjälp med av https://radea.se/ som mäter radonhalten i alla rum i bostaden. Då vet du om vissa rum är lämpligare för att sitta och ha möten i, och vilka som du kanske behöver åtgärda. De flesta svenska kontor har någon form av [kvalitetskrav på lokalerna ur arbetsmiljösynpunkt:https://www.av.se/inomhusmiljo/lokaler-och-arbetsutrymme/ ] men i ditt hem är du själv ansvarig.

Viktigt är också bra ventilation, bra ljusförhållanden och inte minst en bra stol, rätt avstånd till skärm på bordet och hur du sitter hemma. När du inte har kollegor att fika med, eller som spontant kommer förbi och pratar, kan du bli stillasittande längre än vad du skulle blivit på ett kontor. Hemma är det lättare att fokusera men nackdelen är att du inte märker hur länge du suttit förrän ryggen börjar värka. Njut av lugnet som introvert men glöm inte bort den fysiska hälsan!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *