5 tecken på att du är introvert

Hur vet du om du är introvert? Stämmer de här punkterna in på dig så har du troligtvis en introvert personlighet:

  • Du tycker om att vara ensam och behöver vara ensam för att få återhämtning. Känner du dig utmattad efter att ha varit på konferens eller efter en större tillställning med många människor? Då är du troligtvis introvert. Medan extroverta personer behöver yttre stimuli för att få energi blir introverta dränerade av att träffa för många människor.
  • Du tänker före du talar. Introverta människor kan uppfattas som tysta och tillbakadragna. Troligtvis för att introverta, till skillnad från extroverta, inte gärna pratar bara för pratets skull. Introverta är generellt duktiga på att lyssna och analysera och vill tänka till innan de pratar.
  • Du föredrar få nära vänner framför många ytliga bekanta. Introverta trivs hellre i sammanhang där de kan fördjupa sina relationer med ett fåtal människor. Att träffa en vän på tu man hand fungerar mycket bättre än att delta på mingel eller stora festligheter. Introverta tycker om att gå in på djupet istället för att ägna sig åt ytligt “small talk”.
  • Du känner dig ofta ensam i grupp. Introverta personer känner sig ofta ensam i större grupper människor. Det här beror på att introverta analyserar och lyssnar på ett annat sätt än extroverta. Därför blir introverta utmattade och kan känna sig som “i en bubbla” i större sociala sammanhang.
  • Du hatar att bli avbruten. Introverta personer vill ofta arbeta ostört och koncentrerat med sina projekt. Den här koncentrationsförmågan kan komma väl till pass inom yrken som kräver analysförmåga eller problemlösning. Att avbryta en introvert person leder till stor irritation. Därför passar inte dagens öppna kontorslandskap särskilt bra för dig som är introvert.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *