Att vara chef över introverta medarbetare

Det kanske är ett kontroversiellt påstående, men de flesta som är introverta tenderar till att välja vissa typer av yrken. Det gör också att en sådan arbetsplats i högre grad präglas av just introverta. Det kan röra sig både om ett sånt som jobb på lager, eller om programmerare. Yrken där man kan klara sig utan att ha alltför mycket kontakt med kunder. Samtidigt tenderar extroverta personer till att prioriteras när det kommer till chefsrekryteringar, vilket kan bli en utmaning för bägge parter. Här kommer några tips till dig som är chef över introverta.

Se till att ta reda på vad folk tycker

Använd dig gärna av ett onlinebaserat enkätverktyg för medarbetarundersökningar och liknande. Där kan dina medarbetare svara på frågor, antingen anonymt eller inte. Den här typen av verktyg kommer göra det enklare för dig att med dina kollegors hjälp fånga upp eventuella åsikter. Det kan helt enkelt vara lättare att uttrycka dem till ett enkätverktyg där personen har tid att fundera. En utmaning med att leda introverta är nämligen att de kan tendera till att inte rakt ut säga vad de tycker. Det kan göra att det finns ett dolt missnöje du missar som chef.

Var noga med mötesagendor

Introverta är ofta mindre spontana än extroverta. Det betyder inte att de inte har något att säga, de behöver bara mer tid att förbereda sig. Genom att alltid ha en förberedd punktbaserad agenda får en introvert en bättre möjlighet att redan innan tänka igenom och förbereda en ståndpunkt, vilket kommer göra mötet bättre och din anställde mer nöjd.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *