Datorn – introvertas bästa vän

Datorn är på många sätt en tillgång för de allra flesta, både privat och i arbetslivet. Men för vissa människor är den en nödvändighet för att de ska kunna få en välfungerande vardag. För introverta människor är datorn på många sätt en bästa vän då den både fungerar som medel för att upprätthålla sociala kontakter samt ett sätt att spendera tiden på fritiden.

Datorspel – en vanlig aktivitet för introverta

Att spela dator är en mycket vanlig aktivitet hos den som är introvert. Anledningen till det är helt enkelt för att introverta föredrar att sitta hemma framför att gå ut och umgås på krogen eller liknande sociala tillställningar. Därför är det även många introverta som gärna spenderar lite extra på att köpa en gaminglaptop som de kan använda till vardags. Det är nämligen viktigt att ha en dator som kan hantera alla spel, vilket syns på prislappen.

Datorn som ett socialt verktyg

Det som många använder datorn till är att socialisera sig med andra. Oavsett om det rör sig om att hitta en partner på en dejtingsida eller att hålla kontakten med befintliga vänner på Facebook, är datorn ett bra socialt verktyg för en introvert person. Därför är det inte ovanligt att introverta faktiskt använder datorn för att umgås med folk mycket mer än i verkligheten. Det kan nämligen vara väldigt lagom för många introverta att bara utbyta några ord i text med någon istället för att behöva träffas i verkligheten och behöva lägga massor med tid och energi på det.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *