Yrken för introverta och extroverta personer

Att ha en viss personlighetstyp kan påverka många olika aspekter av livet. Det är vanligt att fokusera på den sociala kompetensen, men att vara introvert eller extrovert kan också göra starkt avtryck i ens karriär och arbetsliv. Extraversion och introversion är grundläggande psykologiska egenskaper som tar sig många olika uttryck, där den psykiska energin rör sig antingen inåt eller utåt.

Olika yrken passar varierande bra för introverta och extroverta personer. Att arbeta med ett serviceyrke som elektriker eller kundtjänst kräver en god social förmåga. Samtidigt är elektrikeryrket också passande för introverta personer då det innefattar mycket arbete på egen hand. Tack vare kompetenta yrkesmänniskor går det att få elinstallation i Huddinge med duktig och bra elektriker från elfirma, där deras specifika psykologiska styrkor får komma fram.

Jobb som passar introverta personer

Som introvert kan det vara bra att välja ett yrke som inte kräver längre perioder av kundkontakt. Att arbeta som bibliotekarie innebär ofta att hjälpa besökare på biblioteket med olika saker, som att hitta böcker i hyllorna och ge förslag på intressanta litterära verk att läsa. Men jobbet handlar också mycket om att beställa och laga böcker, ställa tillbaka dem på rätt plats och annat arbete som inte innefattar någon kundkontakt.

Yrken för extroverta personer

En extrovert person kan välja att utbilda sig till en duktig och bra elektriker som arbetar med elinstallation i Huddinge. Installationselektriker jobbar ofta med att göra elinstallationer hos privatpersoner, på företag och byggen. Det kan finnas fördelar med att ha en extrovert personlighet, eller att vara ambivert med både introverta och extroverta drag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *